Skip to main content

6500 Baja, Keleti krt. 45. Tel.: +36 79 323 427 E-mail: fermibolt@fer-mi.hu

Mire figyeljen, ha egyedi bútort szeretne készíttetni?

Fer-Mi Kft. egyedi konyha

Egyedi bútor - határtalan lehetőségek és számtalan buktató

Ma már sokan ragaszkodnak a saját elképzelésükhöz, nem akarnak kompromisszumokat kötni bútorvásárláskor. Lehet, hogy a bútor mérete, színe, stílusa, anyaga, stb. miatt. Az egyedi bútor készíttetésének azonban számos buktatója van, blogbejegyzésünkkel ezek elkerüléséhez szeretnénk segítséget nyújtani.

Kezdjük az alapoknál!

1. Falak

Főleg beépített bútoroknál jelent problémát ez az alapvető hiba. Ha beépített gardróbot, konyhaszekrényt szeretnénk készíttetni, első dolgunknak kell, hogy legyen, hogy meggyőződjünk a házunk falainak egyenességéről, a derékszögek meglétéről, hiszen hiába dolgozik pontosan az asztalos, ha nem egyenes a fal, ez a hiba beépítésnél problémát fog okozni.

2. A bútor alapanyaga

Bútorlapot lehetőleg ne számítógépről válasszon! Egyrészt minden monitor másként mutatja a színeket, ezért nem biztos, hogy az általunk kiválasztott lap "élőben" is tetszeni fog, másrészt nem 1-2 évre készíttetjük a bútort, így nem árt, ha minőségi, megbízható forrásból származó bútorlapot keresünk, amit meg is tudunk nézni, meg tudunk tapintani (A Fer-Mi Kft. bemutatótermében számtalan bútorlap közül választhat.). A színen kívül, még fontos lehet a bútorlap struktúrája is. Választhatunk fényes lapokat (ezek színeit szintén nem adja vissza a monitorokon megjelenő kép), a fa anyagát utánzó lapokat - ezeket pl. nem szerencsés íróasztal lapjának használni, mert nehezíthetik az írást.

3. Méretek

Pontosan mérjük le a rendelkezésre álló helyet (szélesség x magasság x mélység), ezek ismerete nélkül nem lehet tervezni. A rajzon jelölni kell az elektromos dugaljakat, az ablakokat, ajtókat, esetleg a víz csatlakozási lehetőségeket, radiátorokat.

4. Tervezés

Ha már megvannak a méreteink, akkor érdemes 3D látványtervet készíteni, készíttetni. Így számos baki megelőzhető, még a bútor legyártása előtt láthatjuk méretarányosan elhelyzeve a bútort a lakásban. A Fer-Mi Kft.-nél ingyenes látványterv készítésével segítjük a döntést!

5. A lényeg a részletekben rejlik

Sok - sok nem látható alkatrész teheti komfortosabbá, jobban használhatóvá a bútorainkat. A kivetőpántok, a fiókcsúszók, a görgők mind olyan alkatrészek, melyek fontos szerepet töltenek be egy bútornál. Érdemes itt is a jobb minőséget választani, hiszen nem mindegy, hogy egy fiók az utolsó centimétereken "magától" visszacsúszik, vagy csörögve-zörögve gördül minden nyitásnál, zárásnál. Döntés előtt mindenképpen javasoljuk, hogy mintatermünkben próbálják ki, melyik ajtónyitási mód, fiókcsúszó, tolóajtó megoldás a szimpatikus.

6. Apróságok, melyek stílust adnak

A fogantyúk, a vízzárók, a lábazat, a munkalap fordító mind oylan dolgok, melyekre nem biztos, hogy gondolunk már a tervezésnél, pedig ezek is befolyásolják egy bútor stílusát. Törekedjünk az összhangra!

7. A belső elrendezés

Tervezésnél mindig gondoljuk át, hogy mi lesz a bútor funkciója és ez alapján tervezzük meg a belsejét is. Gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elhelyezni a szekrényben, ennek megfelelően alakítsuk ki a polcok távolságát, figyeljünk rá, hogy pl. egy konyhaszekrény esetén legyen elegendő fiókunk is - kollégáink a funkció ismeretében hasznos tanácsokat tudnak adni a tervezés során!

8. Kit bízzon meg a bútor elkészítésével?

Egy egyedi bútor elkészítése sok esetben nem olcsó dolog, így érdemes néhány szempontot figyelembe venni szakember választás előtt.

  • Láttuk már a munkáját, tud referencia munkákat mutatni?
  • Milyen garanciákat tud adni?
  • Milyen forrásból származnak az általa használt anyagok? (lehetőleg az EU-ból származó, minőségi tanúsítványoknak megfelelő lapokat válasszunk)
  • Milyen határidővel dolgozik?
  • Vannak ötletei, javaslatai a bútor tervezésénél?

A Fer-Mi Kft. bemutatótermében számtalan bútorlap-, munkalap-, parkettamintát talál, a bútorkészítéshez szükséges összes szerelvénnyel is rendelkezünk. Készítesse nálunk egyedi bútorát, vagy látogasson el hozzánk asztalosával és válasszák ki együtt a bútorlapot, szerelvényeket.

 

 

 

  • Találatok: 4500